A képek csak illusztrációk.
Megosztás másokkal:

Frank Tallis: Szörnyeteg

Cikkszám: T4
Kiszerelés: db
Sherlock Holmes találkozása Sigmund Freuddal (The Guardian)
3 990 Ft   2 990 Ft
3 800 Ft +áfa 2 848 Ft +áfa
Betöltés...

 db
Rövid ismertető: A BBC nagysikerű filmsorozatának alapjául szolgáló krimisorozat negyedik kötete.

Termékismertető

Bécs, 1903

 

A századelő csillogó császárvárosában borzalmas gyilkosságsorozat ügyében nyomoz Oskar Reinhardt felügyelő. Az áldozatok fejét emberfeletti erővel tépték le – s a tudomány nem tud magyarázatot adni, miféle teremtmény bírhat ilyen erővel. Amikor kiderül, hogy az áldozatok az egyre hangosabb antiszemita mozgalmak támogatói voltak, egy leopoldstadti rabbi pedig előre megjósolta szörnyű halálukat, nem telik sok időbe, és a városban suttogni kezdik: a hászid kabbalisták új gólemet keltettek életre, hogy elpusztítsa a zsidóság ellenségeit.

Reinhardt felügyelő, a modern kriminalisztika elkötelezett híve, ezúttal is barátjától, Max Liebermanntól, a fiatal pszichiátertől, a híres-hírhedt Freud doktor tanítványától kér segítséget. Együtt merülnek le a felszínen csillogó város sötét mélységeibe, az ősi legendák világába, hogy megtalálják és megállítsák a várost rettegésben tartó szörnyeteget…

 

 

Frank Tallis ismert klinikai pszichológus, egyetemi oktató, számos szakkönyv és tanulmány elismert szerzője, aki tudományos munkássága mellett kikapcsolódásként kezdett történelmi krimiket írni. Bűnügyi regényeiben a kor kiváló ismerete mellett a modern pszichiátria és kriminológia megszületésének történetébe is beavatja olvasóit.

 

„Sherlock Holmes találkozása Sigmund Freuddal” (The Guardian)

 

 

A sorozatból a BBC készített nagysikerű filmsorozatot Matthew Beard és Jürgen Maurer főszereplésével.